3 trends voor verpakkingsmaterialen in 2023

duurzame verpakkingsmaterialen

Als jij een webshop of winkel hebt, heb je er ongetwijfeld over na moeten denken: hoe ga ik mijn producten verpakken (en verzenden)? Het is belangrijk dat je kiest voor een verpakking die jouw product goed beschermd. Toch blijft het niet bij de functionele aspecten van een verzendverpakking! Ook het is belangrijk dat jouw klant de verpakking aantrekkelijk vindt. Hierdoor maak je een goede eerste indruk en zal je niet snel vergeten worden! De trends in de wereld van verpakkingsmaterialen veranderen continue. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we in deze blog de 3 trends van 2023 op een rijtje gezet. 

1) Duurzaamheid 

Duurzaamheid is op dit moment echt een hot topic in de verpakkingsindustrie. Belangrijk is dat je geen verpakkingen verstuurd met veel loze ruimte. Verstuur je kleding of andere onbreekbare producten? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van ECO verzendzakken die zich perfect om jouw product heen vouwen. ECO verzendzakken zijn gemaakt van 90% gerecycled materiaal. Gebruik je liever een stevige verzendverpakking zoals een verzenddoos? Laat deze dan op maat maken of kies voor een doos met rillijnen, waardoor je de doos in hoogte kunt verstellen. 

2) Uniek en persoonlijk 

Als bedrijf wil je natuurlijk je producten versturen in een verpakking die perfect bij jouw bedrijf past. Veel webshops laten daarom tegenwoordig hun verpakkingsmaterialen personaliseren. Hierbij kun je denken aan een verzendzak in de kleur van je eigen huisstijl, maar ook een verpakking met jouw eigen logo erop gedrukt! Zo wordt het ontvangen van een pakketje voor de klant een hele beleving. Omdat de verpakking het eerste is wat de klant ziet, kun je met een gepersonaliseerde verpakking een professionele indruk achterlaten. 

3) Recyclen! 

Welk verpakkingsmateriaal is nu het beste voor het milieu? De verpakking die je hergebruikt! Winkels mogen al een tijdje geen plastic tassen meer meegeven, maar ook papieren tassen zorgen voor een belasting op grondstoffen. Wil je dus echt duurzaam zijn, dan gebruik je een tas die je al in huis hebt. Winkels geven daarom tegenwoordig vaak hun producten in duurzame tassen mee. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een non woven shopper. Deze shoppers zijn stevig en makkelijk schoon te maken, waardoor ze door klanten vaak worden hergebruikt. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen! 

Nu je helemaal op de hoogte bent van de trends van 2023, is het tijd om jouw verpakkingsmaterialen aan te schaffen! Hiervoor kun je terecht bij Rotim Verpakkingen. Zij hebben niet alleen duurzame verpakkingsmaterialen in allerlei leuke kleuren, maar ook kunnen ze jouw verzendzak of verzenddoos bedrukken! Hierbij geldt een korte levertijd van ongeveer 7 werkdagen. Neem dus snel een kijkje!