Dames fashion trends voor 2022

vrouwen fashion trends 2022

Wil jij in 2022 het roer omgooien? Zeg dan vaarwel tegen jouw gedateerde garderobe en loungekleding van vorig seizoen. Word dit jaar een echte fashionista en volg de laatste trends. Wil je weten wat de dames fashion trends voor 2022 zijn? Lees dan gauw verder en doe inspiratie op voor jouw stijlvolle outfits van 2022.

Schaakmat, gingham is terug!

Een contrasterend blokkenschema, dat is hoe je gingham kan omschrijven. Je zou het kunnen vergelijken met de blokken van een schaakmat. Prints met deze contrasterende blokken zijn helemaal in. Denk dan niet alleen aan deze print op topjes of jurkjes, maar ook jassen met een gingham print zijn helemaal hot.

Spaghettibandjes

Een leuk onderdeel van de dames fashion trends voor 2022 is de comeback van de spaghettibandjes. Zowel korte zomertopjes als zwierige jurken zijn dit jaar voorzien van deze smalle bandjes. Waar deze bandjes ontzettend hip in de ‘90s en ‘00s waren, zijn deze bandjes afgelopen jaren toch minder populair geweest. De comeback van deze smalle bandjes geeft de zomermode van 2022 dan ook echt een verfrissende twist.

De preppy look

De preppy look zou je in het Nederlands kunnen omschrijven als netjes, beschaafd en een tikkie kak. Denk hierbij aan polo’s, pull-overs en nette kleding. Deze stijl is eenvoudig om te combineren met alledaagse en wat stoerdere stijlen. En nette blazer over een kort jurkje of een spencer over een croptop en een korte broek. De preppy look is eenvoudig om speels mee om te gaan.

Kort en open

Bij de dames fashion trends voor 2022 hoort ook een open uitstraling. In 2022 is het open torso terug en zijn de rokjes korter dan eerdere jaren. Veel designers hebben hun kledinglijnen voor dit jaar zeer schaars getoond. Een korte top met een dun kort vest is helemaal in. Op de catwalk dragen niet alleen dunne modellen deze open torso’s, maak ook modellen met een maatje meer. De minirok is ook terug in vele collecties. De minirok kan bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met de trend van spaghettibandjes. Zo kun je een ultieme jaren ‘00 look creëren.

In 2022 is er veel nieuws voor de damesmode. De tijden van loungewear, skinnyjeans en neutrale kleuren zijn dit jaar echt passé. Dit jaar staat juist in het teken van felle kleuren en prints, korte en blote mode en natuurlijk ook de opvallende en chique preppy stijl. 2022 wordt een fashionable jaar. Welke trend denk jij veel terug te gaan zien in jouw garderobe?