Hoe kies je de juiste schoenen voor jouw outfit?

juiste schoenen outfit

Je hebt de perfecte outfit samengesteld, maar nu is het tijd voor de puntjes op de i. Een goed paar schoenen maakt je look compleet en tilt je outfit naar een hoger niveau. Maar hoe weet je welke schoenen bij je outfit passen? Bij Allesoverschoenen.nl helpen ze je op weg met een paar simpele richtlijnen.

Kies een vergelijkbare kleur

Een van de makkelijkste manieren om je schoenen met je outfit te matchen, is door een vergelijkbare kleur uit te kiezen. Draag je een blauwe trui? Dan zit je altijd goed met blauwe schoenen. Dit kunnen ook witte schoenen met een blauw detail zijn. Probeer de schoenen alleen niet exact met je kleding te laten matchen. Vaak is het mooier wanneer je voor een paar tinten donkerder gaat, zodat je outfit diepte krijgt.

Laat je leiden door de stijl van je outfit

Iedere outfit heeft weer zijn eigen uitstraling. Het ene moment zie je er misschien stoer en casual uit, terwijl je de volgende dag liever een elegante look samenstelt. Kijk altijd even in de spiegel en probeer de stijl van je kleding te typeren. Een chique outfit vraagt om even chique schoenen. Ben je in een speelse bui? Dan kun je ook voor een mismatch kiezen. Zo zien sneakers er heel leuk uit onder een verfijnde jurk.

Met of zonder patroon?

Soms is het leuk om patronen met elkaar te combineren, maar vaak zorgt dit voor een drukke en rommelige look. Daarom draag je het beste effen schoenen onder een outfit met een druk patroon. Wil je toch wat kleur aan je look toevoegen? Kies dan voor subtiele kleur, zoals schoenen met een rode zool. Het leuke aan schoenen met een rode zool is dat je de kleur alleen ziet wanneer je loopt, voor een leuk verrassingselement. Bij een effen outfit kun je juist uitpakken door je favoriete schoenen met patroon aan te trekken.

Speel met materialen

Probeer altijd voor schoenen te kiezen met een materiaal dat net anders is dan de materialen in je outfit. Verschillende texturen creëren namelijk een levendige look. Heb je dus een katoenen shirt aan? Draag dan geen schoenen van canvas, maar kies voor leer. Suède staat juist weer prachtig onder glanzend zijde.

Twijfel je? Houd het neutraal

Sommige outfits zijn al erg druk van zichzelf. Het is dan misschien lastig om een kleur te kiezen die goed bij je kleding past. Voor twijfelgevallen geldt dat je altijd beter neutrale kleuren uit kunt kiezen. Witte, zwarte, grijze en bruine schoenen doen het altijd goed. Zorg dus dat je een paar basics hebt om op terug te vallen.