Lekkere recepten voor gezonde groene smoothies

gezonde groene smoothie

Nieuw jaar, nieuwe recepten

Met het nieuwe jaar dat onlangs is aangebroken horen natuurlijk ook veel nieuwe doelen. Een doel dat door veel mensen gesteld wordt is gezonder te gaan leven. En wat is nu een betere stap in dit proces dan je te richten op je voeding en je bewuster te worden van wat je per dag eet en drinkt? Als je denkt aan een gezonde voeding kom je ook al snel uit op de immens populaire gezonde groene smoothies. De gezonde groene smoothie is een groot favoriet bij mensen die proberen af te vallen of bewuster met voeding om proberen te gaan. Maar wat zit er nu allemaal in deze gezonde groene smoothie en wat voor recepten zullen er voor zorgen dat jij de lekkerste gezonde groene smoothies creëert? Wij zullen er een aantal voor je op een rijtje zetten die je absoluut moet uitproberen. Geloof ons, je zult ons enorm dankbaar zijn. De onderstaande gezonde groene smoothies zijn niet alleen goed voor je, ze zijn ook nog eens ontzettend lekker.

gezonde groene smoothies

Lekkere groene smoothie recepten

Om een lekkere gezonde groene smoothie te creëren heb je helemaal niet zo veel nodig. Alle ingrediënten die je gebruikt kun je in je lokale supermarkt vinden. Ben je nog niet zo bekend met het maken van smoothies dan is het handig om eerst te starten met een basis recept voor al je smoothies. Deze kun je hanteren als een beginnetje en hierop kun je verder experimenten om zo zelf je eigen overheerlijke groene smoothie recepten te ontwikkelen.

groene smoothie recepten

Basis recept gezonde groene smoothie

Voor het basis recept hanteren we slechts 3 producten. Dit basisrecept is gebaseerd op één persoon.
1. Een banaan
2. 100-150 gram verse spinazie
3. 100 ml water of 100 ml zuivel vrije melk. Denk hierbij aan amandelmelk, havermelk of soya melk.

Dit basis recept is al een overheerlijke gezonde groene smoothie die je elke dag kunt nuttigen zonder dat deze gaat vervelen. De banaan zorgt er voor dat de smoothie iets zoeter is zodat je deze heerlijk weg zult drinken.

Wil je deze gezonde groene smoothie nog lekkerder maken dan kun je deze twee opties proberen:
Optie 1:
Maak eerst het basis recept en voeg hier 100 gram verse of diepvries zwarte bessen aan toe en een paar takjes munt. Door bessen en munt toe te voegen creëer je een frisse, zoete smoothie.

Optie 2:
Ben je niet zo van de zoete smoothies maar wil je liever een wat zuurdere smoothie maak dan eerst het basis recept en voeg hier het sap van een hele limoen aan toe, 50 gram verse peterselie en een halve avocado.

Wil je de smoothie liever helemaal groen houden en ben je geen fan van de banaan? Ga dan voor deze overheerlijke groene smoothie:
1. Een hele avocado
2. Een halve groene appel
3. 50 gram verse peterselie
4. De groene bladeren van 4 stronken Paksoi
5. 100 ml vloeistof naar keuze (water of een zuivel vrije melk)

De groene smoothie is niet alleen lekker, het is ook enorm leuk om hier zelf mee te experimenteren. Wees vooral niet bang en probeer zelf ook het één en ander uit. Een goede tip is om het basis recept te maken en dit te verdelen over 5 glazen zodat je mini porties heb. Kijk dan per portie wat je er nog aan kunt toevoegen en ontdek zo wat jij zelf het lekkerst vindt. Ook leuk om te proberen zijn het toevoegen van zaden en noten.