Op vakantie naar Bali? Wat moet je gezien hebben?

vakantie naar bali

Bali is een populaire vakantiebestemming en dat is niet zonder goede redenen. Bali heeft een prachtige natuur, heerlijk eten en lieve mensen, daarnaast is Bali ook nog eens een stuk goedkoper dan de meeste vakantieplekken. Ondanks Bali een redelijk klein eiland is kan je je in Bali wekenlang vermaken. Ga jij binnenkort op vakantie naar Bali en vraag je je af welke plekken je absoluut gezien moet hebben? Lees dan gauw verder in dit blog voor de mooiste bezienswaardigheden van Bali.

De hoogtepunten Bali

Bali heeft een hele hoop hoogtepunten. Hieronder hebben we onze favoriete hoogtepunten Bali voor je op een rijtje gezet.

Ubud

Ubud is een prachtig stadje omringd door rijstvelden in het centrum van Bali. Ubud wordt gezien als de culturele hoofdstad van Bali. Je krijgt in Ubud dan ook veel mee van het Balinese leven. Ubud barst van de leuke eettentjes, yoga scholen en heeft een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Bali. Je kan een bezoekje brengen aan het monkey forest of je kan een scootertocht maken door de prachtige rijstvelden. Je kan jezelf in Bali het best vervoeren met een scooter. Zo heb je alle vrijheid om te gaan waar je wil. In ubud heb je hele fijne plekken om te slapen. Je kan gaan voor een super luxe huisje of een simpele accommodatie.

Canggu

Een ander leuk plaatsje om te bezoeken tijdens je vakantie naar Bali is Canggu. Canggu is een super hippe strandplek waar ook veel te beleven valt. Je kan leuk uitgaan in Canggu en je kan heerlijk hangen op haar mooie strand. In Cunggu vind je veel luxe beschclubs waar je voor een klein prijsje al de hele dag rond kan hangen. Canggu is ook erg populair onder surfers. Vergeet niet als je een bezoekje brengt aan dit fijne stadje om de zonsondergang op het strand te bewonderen.

De Nusa eilanden

Naast Bali liggen ook een paar kleinere eilanden die je gemakkelijk met de boot kan bezoeken. Binnen dertig minuten varen ben je al op een Nusa Lembogan. Dit is een klein eilandje waar het leven net even wat langzamer gaat. Je kan dit eiland ook gemakkelijk verkennen op je scooter. Je hebt aan een of twee dagen op dit eiland genoeg.

Ga vervolgens naar het buureilsmd Nusa Ceningan. Ook dit is een klein eiland en die je in een of twee dagen kan verkennen. Je kan op Nusa Ceningan duiken of snorkelen.

Misschien nog wel het leukste eiland om te bezoeken is Nusa Penida. Nusa Penida is een stukje groter en hier kan je je dus wat langer vermaken. Nusa Penida is een prachtig eiland en nog een stukje minder toeristisch dan haar buur eilanden.

De tempels

Het lijstje hoogtepunten Bali is niet compleet zonder het benoemen van Bali’s prachtige tempels. Op bali kan je meerdere prachtige tempels bezoeken. De watertempel Pura Tirta Empul is zeker een bezoekje waard. Je kan hier ondergedompeld worden in heilig water. Ook de tempel in Uluwatu is zeker een bezoekje waard. Deze tempel bevindt zich hoog op een rots, zo kan je in deze tempel ook genieten van een prachtig uitzicht. Door het bezoeken van tempels in Bali krijg je ook meteen iets mee van haar hindoeïstische cultuur.

De watervallen

Ook de watervallen behoren tot mooiste bezienswaardigheden van Bali en ook die kan je tijdens een vakantie naar Bali eigenlijk niet overslaan. Breng aan bezoekje aan de Sekumpul waterval als je wil genieten van een mooie waterval of ga naar de Aling Aling watervallen als je avontuurlijk bent ingesteld. De watervallen in Bali lenen zich ook ideaal voor het schieten van een mooie instagram foto.