Vakantie in Barcelona: 5 dingen om te doen!

vakantie barcelona

Vakantie geboekt naar Barcelona? Goede keuze! Deze stad is de perfecte combinatie van zon en historie – voor eenieder wat dus. Nu is het tijd om je vakantie in te richten! In Barcelona is het geen enkel probleem om je te vermaken, maar om jou te inspireren, geven we je vijf activiteiten die jij kunt uitvoeren. Begin direct met jouw planning!

1. Park Guëll

Waar veel mensen bij Barcelona gelijk denken aan het strand, staat de stad eigenlijk écht bekend om een hele bekende architectuur: Antoni Gaudi. Door de hele stad heen vind je zijn bijzondere gebouwen, die merkwaardige vormen afwisselen met kleuren die je in Nederland niet snel vinden zult. Eén van de hoogtepunten van deze architectuur is Park Guëll: een park vol kleurrijke creaties waar jij niet alleen je ogen uitkijkt, maar ook prima tot rust kan komen en kan genieten van het goede weer.

2. Verken de stad te fiets

In Barcelona rijden overal rode tourbussen die je in een dag de hele stad laten zien. Ideaal, maar niet de wijze die wij zouden kiezen. Een veel leukere keuze is de stad te fiets te bekijken. Zo heb je veel meer vrijheid, maar zorg je er wel voor dat je de hele stad ziet. Omdat Barcelona een drukke stad is, is een fietsverzekering van InShared afsluiten geen slecht idee. Extra tempo toevoegen aan je fietstocht, dan is een elektrische fiets verzekeren ook een mogelijkheid.

3. Het strand

Ben jij net een dag lang op de fiets door de straten van Barcelona gescheurd, dan mag je jezelf gerust belonen met een dagje rust. Wat is nou een betere manier om jezelf deze rust te geven dan een lekkere stranddag? De zon op je kop en een lekkere versnapering zorgen ervoor dat jij de hele dag het strand niet zult verlaten. Zo neem je je bruine kleur mee als souvenir! 

4. Sagrada Familia

Een toeristische attractie van jewelste, maar één die absoluut niet van jouw lijst mag ontbreken wanneer je in Barcelona bent. Deze gigantische kerk staat al jarenlang in de stijgers, maar is alsnog een prachtig gebouw. Wil jij de werkers aan het werk zien, dan moet je opschieten: onlangs werd bekend gemaakt dat de Sagrada Familia in 2026 eindelijk helemaal klaar is. Gelukkig blijft daarna de kerk ook nog het bezoeken waard, maar aangezien jij toch in de buurt bent, raden we je zeker aan langs te gaan.

5. Een wedstrijdje voetbal

Ben jij een echte sportliefhebber, dan associeer jij de stad Barcelona misschien wel gelijk met de gelijkluidende voetbalclub. Niet heel gek: FC Barcelona is één van de grootste voetbalclubs die ooit bestaan heeft. Voetballers als Messi, Cruyff en Ronaldinho droegen het blauw-rode shirt met trots – genoeg reden voor jou om de komende generatie eens te bekijken! De sfeer in het Camp Nou stadion is geweldig. En, extra bijzonder, omdat je ook nog eens een prachtige uitkijk over de stad krijgt vanuit het stadion.

Have fun!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren tot een fantastische vakantie. Veel plezier gewenst!