Tips voor een weekendje Antwerpen

dagje antwerpen

Een weekendje weg naar Antwerpen is de ideale stedentrip. In Antwerpen is meer dan genoeg te beleven en te bekijken. Je kan tijdens een weekendje Antwerpen uitgebreid shoppen, je kan heerlijk uiteten gaan en je kan de bezienswaardigheden van Antwerpen bewonderen. Wil jij binnenkort een weekendje antwerpen doen? We hebben in dit blog de beste tips voor een weekendje weg naar Antwerpen voor je op een rijtje gezet. Lees verder en laat je inspireren.

Bezoek de prachtige binnenstad

In de binnenstad vind je de meeste bezienswaardigheden van Antwerpen. De historische binnenstad van Antwerpen is erg sfeervol. Je vindt hier allemaal mooie pakhuizen met gouden versieringen. Breng zeker een bezoekje aan de Grote Markt en als je daar toch bent sla dan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal niet over. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een prachtige kathedraal en is de grootste kerk van heel België. Verder kan je heerlijk door de straatjes in de binnenstad struinen.

Ga naar ’t Eilandje

weekendje weg antwerpen

Je weekende weg naar Antwerpen is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan ’t Eilandje. Je kan hier heen fietsen of je kan hier in een kwartiertje naar toe lopen vanaf de binnenstad. Je kan hier mooie architectuur bewonderen, interessante musea bezoeken en lekker eten.

Huur een step of een fiets

Je kan je in Antwerpen op verschillende manieren vervoeren. Je kan gebruik maken van het openbaar vervoer, maar je kan ook een step huren. Een step is een leuke manier om terwijl je van punt a naar punt b gaat meer van de stad te zien. Het is een erg gemakkelijk systeem. Je kan via een app precies zien waar steps beschikbaar zijn en als je een step vindt kan je door de qr code te scannen beginnen aan je stepavontuur. Als je je bestemming hebt bereikt kan je je step daar neerzetten en je via de app weer uitchecken.

Je kan in Antwerpen ook gemakkelijk een fiets huren via een zelfde soort systeem. Ook fietsen in Antwerpen is super leuk. Antwerpen heeft vele goede fietspaden en de meeste afstanden tussen de verschillende dingen om te doen in Antwerpen zijn op een goede fietsafstand van elkaar vandaan. Je kan al een fiets huren voor 4 euro per dag.

Spot de mooiste graffiti

In Antwerpen vind je vele mooie streetart. Het is super leuk om op je gehuurde step of fiets deze streetart te bewonderen. Je kan in de wijk Sint Andries de meeste streetart vinden. Je vindt hier leuke stripfiguren series. Je hebt in Antwerpen zelfs straten waar elke muur is voorzien van graffiti, zo heb je de Krugerstraat en de Minckelerstraat die zeker een bezoekje waard zijn.

Ga uitgebreid shoppen

In Antwerpen kan je uitgebreid shoppen. Je hebt in Antwerpen allerlei leuke boetiekjes, vintagwinkels en natuurlijk de grote winkelketens. Wie op zoek is naar wat uniekere winkels kan het beste een bezoekje brengen aan de Wilde Zee. Je kan in een van de straten die samen de Wilde Zee vormen alles vinden wat je nodig hebt voor een geslaagd middagje shoppen. Sla ook de Nationalestraat niet over, je vind hier de mooiste boetiekjes en chique kleding winkels. Voor antiek en vintage moet je een bezoekje brengen aan de Kloosterstraat.

Ga heerlijk uit eten

Je kan Antwerpen eigenlijk niet verlaten zonder te hebben gegeten in een van haar vele goede restaurants. Je kan in Antwerpen genieten van de Franse keuken, de Belgische keuken en daarnaast vind je in Antwerpen eten uit allerlei andere keukens van over de hele wereld. Als je zeker wil zijn van een goed plekje in een restaurant is het essentieel om van te voren te reserveren.