Wat is een bovenooglidcorrectie?

bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie, ook wel blepharoplasty genoemd, is een chirurgische procedure waarbij overtollig huid en vet van het bovenste ooglid wordt verwijderd. Deze procedure kan mensen helpen om terug hun uitstraling te krijgen door het verminderen van vermoeide ogen en wallen. In dit artikel zullen we je meer vertellen over deze procedure, zodat je beter geïnformeerd bent als je overweegt om bovenooglid correctie te ondergaan.

De Stappen van een Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie is een relatief korte chirurgische procedure die uitgevoerd wordt onder lokale anesthesie. Tijdens de operatie maakt de chirurg kleine incisies in het bovenste ooglid om overtollige huid en vet te verwijderen. Na het verwijderen van het overtollige materiaal worden de incisies gesloten met fijne sutuurtechnieken voor minimale littekens. De procedure duurt meestal ongeveer 30 minuten per oog. Na de 30 minuten is de ingreep echter nog niet helemaal voorbij, het herstelproces duurt ook wel even. Zorg dat je goed weet wat je moet doen voor dit herstelproces, zo verloopt het waarschijnlijk geheel probleemloos!

Recovery na Bovenooglid Correctie

Na een bovenooglidcorrectie zal je waarschijnlijk wat zwelling en roodheid in je ogen hebben, maar dit moet binnen 1-2 weken afnemen. Het is normaal dat er wat pijn of ongemak optreedt, maar elke patiënt reageert anders op de procedure. Je arts kan pijnstillers voorschrijven om eventueel ongemak of pijn te verlichten tijdens de herstelperiode. Voor optimale resultaten volg je alle instructies die jouw arts geeft betreffende pijnbestrijding, rust en hygiëne na de operatie nauwlettend op! Op deze manier ben je het snelst van de ongemakken af en maak je minder kans op complicaties.

Is een bovenooglidcorrectie iets voor jou?

Bovenooglidcorrecties kunnen helpen bij het verminderen van slaperige of moeite ogen door overtollig huid of vet rondom het bovenste ooglid te verwijderen. Als je informatie zoekt over deze procedure, is het belangrijk dat je begrijpt wat er tijdens en na de operatie gebeurt. We hopen dat dit artikel nuttig was voor jou als ouder om meer informatie te vinden over bovenoog lid correcties! Als je nog vragen of twijfels hebt, neem dan contact op met jouw arts. Je kan dit bijvoorbeeld doen met de arts van Ooglid.nl!