Fitness apparatuur voor thuis kopen? Welke fitness apparaten zijn geschikt voor thuis?

fitness apparatuur thuis

Welke fitness apparaten zijn geschikt voor thuis?

Regelmatig sporten is een must-do als je je algemene gezondheid wilt verbeteren op de lange termijn. Als je op zoek bent naar de beste fitness apparatuur voor thuis, dan kan het onderstaande overzicht met opties je vast en zeker op weg helpen!

Het beste fitness apparatuur voor thuis kopen

Een eigen home gym inrichten, daar komt heel wat bij kijken. Toch is de basis van deze ruimte al meteen gelegd als je investeert in goed fitness apparatuur voor thuis. Welke toestellen moet je nu écht overwegen als je kwaliteit zoekt, en wat zijn de voordelen ervan? Welke fitness apparaten zijn geschikt voor thuis? Lees snel verder voor meer info:

1. Een gewone loopband

De loopband is een standaard onderdeel van de uitrusting van elke thuissporter, dat is logisch. Er bestaan echter heel wat verschillende mogelijkheden op het vlak van design, model, formaat en merk.

Een loopband is handig omdat het je de mogelijkheid geeft om je intensiteit zelf aan te passen, afhankelijk van je eigen sportniveau of je voorkeur. Op die manier kan je een rustige wandeling maken of een hardloopsessie inplannen, in je eigen living of home gym. Erg handig als het buiten regent!

2. Een roeitrainer

De roeitrainer is fitness apparatuur voor thuis dat geschikt is voor zij die graag full-body workouts doen en daarvoor het liefste één enkel apparaat gebruiken. Roeitrainers komen eveneens in verschillende modellen en types, maar allemaal geven ze je de mogelijkheid om je spieren en conditie op een heel natuurlijke manier te verbeteren.

Roeitrainers zijn doorgaans langwerpig gevormd en nemen dus relatief veel ruimte in. Toch bestaan er ook heel wat kleinere varianten, die je bijvoorbeeld gemakkelijk kunt inklappen en zelfs meenemen. Afhankelijk van je beschikbare ruimte, voorkeur en doeleinde is het juiste fitness apparatuur voor thuis kopen dus zeker mogelijk!

3. Een indoor spinning fiets

Ben je iemand die graag gaat fietsen, maar enkel als het weer mee zit? In een land als Nederland of België is dat niet meteen de beste combinatie, maar gelukkig bestaat er een oplossing: een indoor spinning fiets!

Zo’n fiets wordt ook wel stationaire bike genoemd, en bootst de bewegingen die je maakt tijdens het fietsen buiten erg goed na. Het voordeel is dat er heel wat compacte, uiterst comfortabele indoor fietsen bestaan waarmee je verschillende trainingsprogramma’s kunt doen. Zo pas je je manier van sporten snel aan je eigen niveau en voorkeur aan.

Een spinning bike is ook interessant omdat fietsen buiten enkele risico’s met zich meebrengt, zeker voor mensen die minder fit zijn of bijvoorbeeld bang zijn om op straat te fietsen. Denk maar aan senioren of invalide mensen. In deze situatie is een indoor bike een veilig alternatief!

4. Een squat en bench rek

Hoewel het grootste aandeel van de fitnessapparaten voor thuis bestaan uit cardioapparaten, is het ook de moeite waard om enkele krachttraining apparaten te vermelden. Krachttraining zou immers een belangrijk deel moeten uitmaken van je training schema, zowel voor vrouwen als mannen.

Een goed squat en bench rack is een must-have als je regelmatig je spieren wilt trainen en dat op een veilige manier wilt doen. Investeer dus zeker in een apparaat van goede kwaliteit, zodat je een duurzame aankoop doet en altijd veilig sport.

Bij zo’n fitnessapparaat heb je ook het voordeel dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Of je nu veel kracht hebt maar weinig ruimte, of een hele grote beschikbare oppervlakte maar het liefst van al aan een lage intensiteit met gewichten traint – er zijn meer dan genoeg mogelijkheden. Zeker als je vertrouwt op het aanbod van een speciaalzaak, online of offline!