Opzoek naar een parketvloer? Dit zijn de 4 beste opties!

parket vloer

Parket is een populaire vloerbedekking die in veel huizen te vinden is. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen, en elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen. In deze blog zullen we enkele van de meest voorkomende soorten parket bespreken.

Massief parket

Massief parket is de meest traditionele vorm van parket en bestaat uit massief houten planken. Dit type parket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder eiken, beuken, esdoorn en walnoot. Massief parket is duurzaam en gaat lang mee, en kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om de levensduur te verlengen. Het nadeel van massief parket is dat het gevoelig is voor vocht en temperatuurschommelingen, en kan krimpen of uitzetten als gevolg van veranderingen in de omgeving.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit verschillende lagen hout, waarbij de bovenste laag van massief hout is en de onderste lagen van multiplex zijn. Dit type parket is minder gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen dan massief parket, en kan worden geïnstalleerd op vloeren met vloerverwarming. Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, en kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om de levensduur te verlengen.

Fineerparket

Fineerparket bestaat uit een dunne laag massief hout, die is bevestigd aan een onderlaag van multiplex. Dit type parket is minder duurzaam dan massief parket en kan niet zo vaak worden geschuurd en opnieuw afgewerkt. Fineerparket is echter goedkoper dan massief parket en kan een goede optie zijn voor huiseigenaren met een beperkt budget. Fineerparket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen.

Verouderd parket

Verouderd parket is parket dat kunstmatig is verouderd om een rustieke, vintage uitstraling te creëren. Dit type parket kan worden gemaakt van massief hout, lamelparket of fineerparket, en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Verouderd parket kan een geweldige optie zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een unieke, rustieke uitstraling.

Of toch laminaat?

Naast parket is laminaat ook een populaire vloerbedekking. Laminaat is echter geen echt houten vloer, maar een samengesteld materiaal dat bestaat uit verschillende lagen. De toplaag van laminaat is een afbeelding van hout of een ander materiaal, die wordt beschermd door een transparante kunststoflaag. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kan een goede optie zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor parket. Zoek jij een vloer van parket of laminaat? Neem dan een kijkje bij Bebo Parket!