HOUTvakman.nl, de online eiken specialist!

Wij inspireren u graag met wat meer informatie over het prachtige eikenhout. Eiken is natuurlijk enorm populair voor binnen, maar wordt ook steeds vaker buiten toegepast. Met Europees rustiek eiken van HOUTvakman kiest u bewust voor een luxe & duurzame tuinhout soort met een landelijk accent. Behandelen is mogelijk, echter wordt eikenhout voor buiten veelal onbehandeld toegepast, waarbij het mooi vergrijsd. Natuurlijk vertellen wij u hier graag wat meer over! 

Eikenhout. 

Eiken (Quercus) is mooi, hard, sterk, duurzaam en heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. De warme (geel)bruine kleurtint, mooie vlamstructuur en karakteristieke spiegels zorgen – los van de specifieke toepassing – altijd voor een sfeervol eindresultaat, met een landelijk & luxe accent. Eikenhout heeft duurzaamheidsklasse 2, oftewel een levensduur van +20 jaar. Eikenhout werkt vrij snel door weersinvloeden, waardoor er rekening gehouden moet worden met vervorming, en is vrij vlekgevoelig. Onbehandeld eikenhout is erg populair als luxe tuinhout (bouwhout / constructiehout) voor een overkapping, bijgebouwen, poolhouse, pergola & poort bijv.. 

Echt iets bijzonders. 

En bent u echt op zoek naar iets bijzonders, neem dan zeker een kijkje bij de eiken balken van HOUTvakman die – ambachtelijk met de hand – verouderd worden. Hiermee zorgen we voor de prachtige uitstraling van ‘oud eikenhout’ voor een scherpe prijs! In eigen beheer voorzien wij geschaafde balken voor buiten (ad, vers eikenhout) van een prachtige ‘oude eiken balk look’ aan de hand van verschillende verouderingsbehandelingen. Allereerst zorgen we voor natuurlijk gevormde kanten / randen, waarbij we de harde kanten met de hand (af)schaven. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om de balken ook nog te laten borstelen, roken & eventueel behandelen met whitewash en olie. Neem zeker even een kijkje op onze website & dan zeker ook de klantfoto’s, ideaal voor een flinke dosis inspiratie!