Een tafelblad van massief eiken of eikenfineer?

Een eiken tafelblad van EIKENvakman.nl staat garant voor een hoogwaardige tafel van sfeervol eikenhout. Praktisch al onze (tafel)bladen worden op maat geproduceerd & volledig naar wens afgewerkt conform uw wensen uiteraard! Wij hebben jarenlang alleen maar massief eikenhout geproduceerd, echter hebben we recent een kleine collectie fineer toegevoegd. Ook hier vertellen we u graag wat meer over.

Dikfineer bij EIKENvakman

Alle eiken panelen van EIKENvakman & dus ook die van fineer worden met de hand op maat vervaardigd, met veel zorg en oog voor detail. Het betreft altijd 0,9 mm dikfineer, waarbij u de keuze heeft uit twee varianten: Rustiek & foutvrij eikenfineer. Dit betreft uiteraard kunstmatig gedroogd (kd 8-12%) hout, waarbij rustiek eikenhout (k)noesten & scheurtjes bevat en foutvrij eikenhout deze niet / nauwelijks bevat. Onze eiken fineer meubelplaten bestaan in basis uit spaanplaat met – zowel boven als onder – een eiken dikfineer laag.

Op het gebied van de randafwerking kunt u kiezen voor een eikenfineer, zwart gebeitst eikenfineer & eiken kantlatten. Houd hierbij rekening met het feit dat de randen met fineerband altijd “hard” zijn (niet afgerond), kiest u voor eiken kantlatten, dan kunt u optioneel kiezen voor het subtiel afronden van de randen, met een R2 radius. Daarnaast kunt u in het geval van eiken kantlatten ook kiezen voor de luxe “kops hout” kantlatten. Deze optie resulteert in een echte “eiken (tafel)blad” look. Hierbij worden de twee kantlatten aan de kopse kant van het paneel voorzien van een dikkere kantlat met lameloptiek, zodat dit precies lijkt op een massief eiken blad (met massieve lamellen). 

Ook kunt u een fineerblad inclusief behandeling bestellen. Hierbij heeft u – naast onbehandeld – de keuze uit een transparante lak en de 12 meest populaire olie kleuren van Rubio. De voordelen van fineer t.o.v. “echt eikenhout” zijn met name de stabiliteit (werkt, scheurt, vervormt niet) en – zeker bij dikkere (tafel)bladen, de prijs. Gaat u voor dikfineer, of toch voor echt massief eikenhout?