Snurkbeugel: 5 zaken waarop je moet letten bij het aankopen van een snurkbeugel

snurkbeugel

Heb je last van snurken tijdens het slapen? Staat je relatie onder druk vanwege je gesnurk? Snurken kan namelijk niet alleen je eigen slaap verstoren, maar ook die van je partner of huisgenoten. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren die snurken kan verhelpen. Een effectieve manier om dit te verhelpen is het gebruik van een snurkbeugel

Maar voordat je er een aanschaft, zijn er enkele cruciale zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste overwegingen bij het kopen van een snurkbeugel! 

1. Pasvorm en comfort

Een goede pasvorm is cruciaal voor de effectiviteit en het comfort van je snurkbeugel. Overweeg om een op maat gemaakte beugel te laten maken door een tandarts of slaapspecialist. 

Kies je voor een standaard model? Zorg er dan voor dat deze verstelbaar is en kijk na of je deze makkelijk kunt aanpassen aan de vorm van je mond. Zo zorg je er voor dat je comfortabel kunt slapen met je snurkbeugel.

2. Materiaal en duurzaamheid

Het materiaal waarvan de snurkbeugel is gemaakt, speelt een grote rol in de duurzaamheid ervan. De meeste beugels zijn gemaakt van siliconen, thermoplastisch materiaal of flexibel kunststof. 

Het is belangrijk om een beugel te kiezen die zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden is. Kijk bovendien ook na of je voor een bepaalde stof eventueel allergisch bent. 

3. Ademhalingsgemak en bijwerkingen

Sommige mensen ervaren bijwerkingen zoals een droge mond of overmatige speekselproductie bij het gebruik van een snurkbeugel. Zorg ervoor dat je je bewust bent van mogelijke bijwerkingen en overleg met een specialist als je deze ervaart. De beugel moet je ademhaling niet belemmeren, dus kies er een die zorgt voor een natuurlijke ademhaling tijdens de slaap.

4. Onderhoud en reiniging

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het onderhoud en de reiniging van de snurkbeugel. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe je beugel schoon te maken en te onderhouden is om de hygiëne te waarborgen en de levensduur te verlengen. Lees hiervoor steeds de handleiding na.

Sommige beugels kunnen eenvoudig in een reinigingsoplossing worden geplaatst, terwijl andere regelmatig moeten worden geborsteld en gedroogd. Een goed onderhouden beugel zal niet alleen effectiever zijn, maar ook langer meegaan. 

5. Budget en kwaliteit

Ten slotte is het belangrijk om je budget in overweging te nemen bij het kopen van een snurkbeugel. Goedkopere opties zijn beschikbaar, maar compromis niet te veel op kwaliteit. 

Het is de moeite waard om te investeren in een beugel die zowel effectief als comfortabel is. Vergelijk prijzen en kwaliteit grondig voordat je een beslissing neemt. Ten slotte heb je er ook niets aan als je een snurkbeugel koopt die helemaal niet werkt. 

Kortom, het kiezen van de juiste snurkbeugel is een belangrijke stap om je snurkprobleem aan te pakken. Let op het type, de pasvorm, het materiaal, bijwerkingen en je budget. Door deze vijf zaken zorgvuldig te overwegen, kun je genieten van een goede nachtrust en het welzijn van zowel jou als je dierbaren verbeteren.

Waar koop je een snurkbeugel?

Heb je na het lezen van dit artikel besloten om eindelijk jezelf en andere rondom je te verlossen van je gesnurk? Dan kun je steeds bij Somnishop terecht voor het kopen van de beste snurkbeugels. 

Op hun site vind je tal van verschillende snurkbeugels en andere anti snurk producten die je kunnen helpen voorgoed komaf te maken met snurken! Door bovenstaande genoemde punten in het achterhoofd te houden, hopen we dat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van een snurkbeugel. Een goede nachtrust ligt binnen handbereik!