Tips om jezelf tijdens een lockdown bezig te houden

jezelf vermaken tijdens lockdown

Als je geen idee hebt van wat je moet doen in een lockdown, kan het verleidelijk zijn om gewoon te blijven zitten wachten tot de tijd verstrijkt. Echter is de kans heel groot dat dit leidt tot verveling en rusteloosheid, waardoor de lockdown nog langer lijkt te duren dan nodig is. Probeer eens een van deze activiteiten om jezelf bezig te houden tijdens de lockdown, zodat je niet te rusteloos en ellendig wordt!

Sporten

Een geweldige manier om jezelf bezig te houden tijdens de lockdown is door te sporten. Lichamelijke activiteit verlicht niet alleen stress, maar het kan je ook helpen om een betere conditie te krijgen. Je kunt er trouwens ook nog gaan sporten om af te vallen. Er zijn talloze oefeningen die je kunt doen met je eigen lichaamsgewicht, dus je hoeft zeker niet naar de sportschool om in topvorm te komen! Wil je toch wat materiaal om mee te sporten, dan is dit eenvoudig online te bestellen via online webwinkels. Met de service die tegenwoordig wordt aangeboden, is de kans groot dat je het al de volgende dag in huis hebt zodat je snel kunt beginnen met sporten!

Lees boeken

Er is geen betere manier om de tijd door te brengen dan door een boek te lezen! Heb je geen interessante boeken? Tegenwoordig zijn er voldoende online bibliotheken en webwinkels waar je boeken kunt bestellen of e-books kunt downloaden. Wees niet bang om favoriete romans opnieuw te lezen of zelfs nieuwe op te pikken. Er zijn tientallen verschillende genres en verhaallijnen die je geest urenlang bezig kunnen houden. Vergeet niet dat er ook luisterboeken zijn (audiobooks)! Heerlijk even relaxen op de bank terwijl je een boeiend verhaal beluisterd kan heel ontspannend zijn (of misschien zit je wel op het puntje van je stoel!).

Een nieuwe taal leren

Houd je hersenen actief tijdens de lockdown door een nieuwe taal te leren! Door een nieuwe taal te leren, krijg je ook een beter begrip van andere culturen en landen, wat erg handig kan zijn als je van plan bent te reizen wanneer de lockdown voorbij is. Als je nog nooit hebt overwogen een vreemde taal te leren, is dit misschien je kans! Er zijn veel programma’s waarmee je gratis talen kunt leren (zoals Duolingo) of goedkoop (zoals Rosetta Stone).

Een cursus volgen

Het volgen van cursussen is een geweldige manier om jezelf bezig te houden tijdens de lockdown. Er is vele gratis of goedkope cursussen beschikbaar, en tegenwoordig zijn er geweldige online leerplatforms. Een van deze platforms is Coursera; als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, blader dan door hun catalogus en kijk wat je kunt vinden. Je kunt ook YouTube EDU of Udemy bekijken. LinkedIn biedt ook veel cursussen om te volgen. Word slimmer tijdens de lockdown en creëer nieuwe vaardigheden!

Leer een instrument bespelen

Je hoeft geen professionele muzikant te zijn, maar het leren van een instrument (vooral als je iets als een gitaar of ukelele oppakt) houdt je handen en hersenen lekker bezig tijdens de lockdown. Voor je het weet kun je jouw favoriete liedje spelen! Je hebt immers tijd genoeg om te oefenen.