Wat zijn de interieurtrends van 2022?

2022 interieurtrends

Trends op het gebied van wonen en interieur veranderen niet zomaar van de een op de andere dag. Deze veranderingen gaan geleidelijk, hierbij moet je denken aan subtiele kleurveranderingen of vormveranderingen. Dit is natuurlijk best wel handig, hierdoor hoef je namelijk niet elk jaar je volledige interieur aan te passen om met de trends mee te gaan. Dit zou niet alleen maar veel geld kosten, maar is ook niet duurzaam en kost veel tijd. Zit jij midden in een verhuizing? Of heb je behoefte om je interieur aan de passen? En wil je weten wat de interieurtrends van 2022 zijn? Lees dan snel verder.

Duurzaam interieur

Duurzaamheid je ontkomt er niet meer aan. Zeker met de wereldwijde gestelde doelen voor duurzaamheid in 2030. Dit is dan ook een belangrijke trend voor het interieur in 2030. Zo staat het kiezen voor duurzame materialen voorop, denk hierbij aan gerecyclede materialen of speciale soorten duurzaam hout. Naast de materiaalkeuze is ook kwaliteit belangrijk, interieur wat langer meegaat draagt namelijk ook bij aan een beter milieu. Daarnaast zijn vintage items ook helemaal in. Wil jij je oude spullen naar de stort brengen? Doe dit dan niet, verkoop je oude spullen of laat ze gratis ophalen. Voor je nieuwe interieur kijk dan ook verder naar nieuwe items, ook hier kan je misschien tweedehands spullen voor gebruiken en combineren met nieuwe.

Vormen & kleuren

Geometrische vormen, ofwel strakke lijnen en hoeken zijn niet de trend van 2022. Wat is de trend dan wel? Organische vormen, vormen die dichter bij de natuur komen, wat ook weer past bij de duurzaamheid trend. Of beter uitgelegd, vloeiende vormen denk aan vormen die gebaseerd zijn op dieren, mensen of planten. De kleuren van dit jaar zijn groen, warm bruin en rood. Deze kleuren stralen knusheid en gezelligheid uit. In combinatie met organische vormen komt een beetje de retro stijl uit de jaren 70 terug, maar dan met wat zachtere kleuren.

Servies

Keramiek servies is helemaal de trend van 2022. Dit servies is wat zachter en heeft een uitstraling die heel natuurlijk oogt. Dit servies is natuurlijk wel van hoge kwaliteit en stevig genoeg gemaakt met een beschermlaag, zodat het niet snel kan beschadigen. Het servies past helemaal samen met de andere trends van dit jaar, mede door de imperfecties. Maar ook doordat dit servies een retro achtige stijl en of de organische vormen kan hebben. Ook de kleuren van dit servies zijn vaak vergelijkbaar met de trendkleuren van dit jaar.

Smart gadgets

De technologische ontwikkelingen gaan maar door. Dit past dan ook helemaal bij de interieurtrends 2022. Naast deze technologische ontwikkelingen zijn we afgelopen tijd ook veel meer thuis geweest dan normaal, thuiswerken, thuis studeren noem het maar op. Hier hebben de technologische ontwikkelingen natuurlijk slim op ingespeeld. Zo kunnen bijna alle apparaten gestuurd worden met je stem en hebben meubels soms extra functies gekregen. Zo kun je een bank kopen met een oplaadsysteem of al je lampen vanaf je telefoon bedienen.