Hardsteen in de badkamer?

De productspecialisten van NATUURSTEENvakman.nl vertellen u graag meer over natuursteen & composiet. In dit blogartikel gaan we dieper in op een veel gestelde vraag: Kan ik (Belgisch) hardsteen zorgeloos toepassen in de badkamer. Nou het korte antwoord hierop is nee, onderstaand meer toelichting ☺. 

Hardsteen dorpels.

Binnen de categorie dorpels van NATUURSTEENvakman.nl is Belgisch hardsteen enorm populair. Of u nu gaat voor het mooie licht / blauw gezoete (Belgian blue) hardsteen, of het mooie donkergezoete antracietkleurige hardsteen, een sfeervol eindresultaat is gegarandeerd! Nu krijgen wij erg vaak de vraag of hardsteen ook geschikt is in de badkamer, oftewel is er ook een hardstenen douchedorpel bij NATUURSTEENvakman verkrijgbaar? 

Nou?

Eigenlijk niet…. In principe adviseren wij voor toepassingen in de badkamer – en zeker de douche! – geen Belgisch hardsteen. Vooral niet wanneer deze de dorpel actief belast & gebruikt gaat worden, waarbij de kans op vlekken, slijtage, krassen, etc. groot is. In principe is hardsteen goed bestand tegen vochtige omstandigheden, maar hardsteen is ook kras- en vlekgevoelig, niet ideaal voor gebruik als douchedorpel dus. Bent u op zoek naar een kwalitatieve douchedorpel, dan adviseren wij om te kiezen voor graniet of kwartscomposiet. In de foto van dit artikel ziet u een mooie douchedorpel van kwartscomposiet met een mooie donkergezoete hardsteen look, een hele mooie optie! 

Toch wordt er nog wel eens gekozen voor hardsteen in het geval van (renovatie)douchedorpels, omdat Belgisch hardsteen in meer diktes verkrijgbaar is, wel zo praktisch voor een douchedorpel, zeker bij renovaties. Kwalitatief is dit geen enkel probleem, echter dient u wel rekening te houden met “verwering” van het gezoete effect (richting geschuurd) en ook moet u echt opletten met shampoo & schoonmaakmiddelen met het oog op vlekvorming!